Nog een grenzenverleggende houtbewerker

YouTube_logoHet lijkt wel of er meer houtbewerkers zijn die hun grenzen willen verleggen. Voor wie hem nog niet kent, wil ik je voorstellen aan Frank Howarth. Ik ga hem niet volledig introduceren, want hij komt van de winter zeker nog aan bod als ik verder ga met mijn YouTube serie.

Maar de volgende video wil ik toch echt met jullie delen. Frank is niet alleen een hele goede houtbewerker, maar hij snapt ook heel goed hoe je YouTube filmpjes maakt die er altijd wel uitspringen. Hij maakt daarbij gebruik van technieken als Stop-Motion of legt zijn video camera gewoon op een stuk hout terwijl hij dat hout door zijn zaagtafel haalt.

Voor zover ik weet was hij de eerste houtbewerker die zich niet alleen op het houtbewerken richtte, maar ook vooral op de kwaliteit van zijn filmpjes. Daarna zag je dat anderen zijn voorbeeld volgde. Gisteren heeft Frank weer een nieuw kunstje geflikt, een 360 graden video. Als je dit filmpje bekijkt, dan kan je 360 graden door zijn werkplaats heen bewegen, terwijl hij een mooie schaal maakt met zijn draaibank.

Ik bekeek hem vanochtend op mijn tablet, maar toen stoorde het me heel erg. Zojuist heb ik het filmpje nog eens in Safari bekeken op mijn laptop en ik ben echt onder de indruk. Ik wist niet dat dit al mogelijk was. Enfin beoordeel zelf wat je er van vindt. Of ik nu elke film in 360 graden opname wil bekijken is een tweede. Maar Frank heeft het hem weer geflikt, dit filmpje gaat wederom een hit worden op YouTube.

Ik ben overigens zeer benieuwd hoe je deze filmtechniek beleefd als je hem op bijvoorbeeld een Oculus Rift kunt bekijken.

oculus-riftIk denk dat je dan echt door de werkplaats van Frank heen kunt wandelen, terwijl hij zijn projecten doet. Toch mooi wat er met het internet en moderne technologie allemaal kan. Vanuit Nederland het gevoel hebben dat je aan de andere kant van de oceaan in iemands werkplek mee kan kijken.

Leave a Reply