Schoenenkast – de zijpanelen met middenpaneel (deel 5)

Schoenenkast_514In de aanloop naar het weekend, volgend op deel 4 van dit artikel, wissel ik de avonden af met het leren voor mijn naderend examen en het uitdenken van de volgorde van handelingen die ik uit moet voeren om het karkas af te ronden. Op vrijdagavond maak ik een lijst met wat ik dat weekend wil afronden t.a.v. de schoenenkast. Om op zaterdag vroeg te kunnen beginnen duik ik op tijd in mijn bed.

Op zaterdagochtend word ik rond 7 uur wakker gemaakt door een hoop kabaal voor mijn huis. Als ik voorzichtig uit het raam van mijn slaapkamer kijk, zie ik dat mijn buren bezig zijn met het opzetten van een party tent, op het grasveld voor onze huizen. Dat is een tegenvaller, want dat betekent dat ik niet onder mijn afdak kan werken. Blijkbaar vieren ze de verjaardag van hun oudste dochter de hele dag en dat zorgt voor te veel afleiding om aan de schoenenkast te kunnen werken.

Ik besluit om onder een parasol in mijn achtertuin te gaan werken. Ik begin met het op maat zagen van alle panelen. Hiervoor klem ik de zijpanelen exact op elkaar, zaag deze op maat en zorg ervoor dat alles haaks is. En ik doe het zelfde met de top- en bodempanelen.

Schoenenkast_500Ik voel me weer zoals ik me voelde toen ik met houtbewerken begon. De breedte van de panelen is te breed voor mijn zaagtafel, ik moet alles op maat zagen met een cirkelzaag. Het verschil met vroeger, is dat ik nu een invalzaag heb wat alles iets makkelijker maakt.

Schoenenkast_502Als de panelen op maat zijn, boor ik in de top- en bodempaneel gaten voor de pocketschroeven. Hiermee kan ik de panelen voor het karkas aan elkaar monteren.

Schoenenkast_505Met een sponningfrees, frees ik een groef in de binnenkant van het toppaneel. Het kost me teveel tijd om mijn “freestafel” uit de schuur te halen (deze is aan de voorkant van mijn huis). Ik frees deze dus old-skool met de bovenfrees in mijn handen.

Schoenenkast_506Het nut van deze groef, wordt vanzelf duidelijk als ik de bovenkant van de kast ga monteren. Maar zover ben ik nog lang niet. Vooruit plannen is voor houtbewerken onontbeerlijk. Zo is het nu nog makkelijk om een kraal profiel op de achterkanten can de zijpanelen te zetten.

Omdat ik voor het eerst met een kraalprofielfrees werk, doe ik eerst wat testen op stukjes afvalhout.

Schoenenkast_508 Schoenenkast_509Zoals je misschien op deze foto’s ziet, is het inmiddels zondag en kan ik weer ongestoord aan de slag onder mijn afdak. Omdat ik de zijpanelen, rustend op hun achterkant, langs het kraalprofielfrees moet halen, maak ik eerst een mal waar ik de zijpanelen op vast kan schroeven.

Schoenenkast_510 Dankzij de pocket-schroeven, kan ik een zijpaneel heel makkelijk op de mal monteren.

Schoenenkast_511De schroefgaten aan de binnenkant van het zijpaneel, zie je later toch niet. En ik kan het paneel nu heel stabiel langs de kraalprofielfrees halen.

Schoenenkast_513Als ik beide zijde van het paneel gefreesd heb, mag het resultaat er zijn.

Schoenenkast_514Het profiel moest ik in de achterkant van de zijpanelen frezen, zodat ik precies kan zien waar ik de groef voor het achterpaneel moet frezen, zonder het kraalprofiel te beschadigen. Met een 4mm vingerfrees in mijn Festool bovenfrees – de instellingen van de Metabo wil ik niet wijzigen – frees ik heel snel een groef in de zij-, boven- en onderpanelen.

Schoenenkast_517Het maken van de mal, heeft meer tijd in beslag genomen dan ik gehoopt had. En daarmee zijn de werkzaamheden voor dit weekend ten einde. Om te voorkomen, dat dit project te veel artikelen in beslag neemt, wijk ik deze keer af van een weekend per artikel.

Op vrijdagmiddag ga ik na mijn werk direct naar Karwei. Ik heb me misrekend en te weinig hout ingekocht voor de binnenpanelen. Terwijl ik de meest rechte 18mm vurenplank van 20cm breed zoek. Komt er een jonge dame van Karwei langs om te vragen of ik alles kan vinden. Ik leg haar uit dat ik een rechte plank zoek en dat ik maar 60cm nodig heb. Die is niet te vinden in het schap met de lengte van 210cm. Bewijze van grap vraag ik haar of ik een plank van 240cm lang kan krijgen voor de prijs van de 210cm lengte, als ik daar wel een recht tussen vind.

Ze loopt weg met de mededeling dat ze dat aan haar manager moet vragen. Die komt even later aanzetten en biedt me 35% korting aan. Ik pak de meest rechte plank uit het schap en ga snel naar de kassa voor hij zich bedenkt.

Thuisgekomen, zoek ik het stuk in de plank op, waar 60cm zit die het minst krom is. Deze zaag ik uit de plank met mijn afkortzaag.

Schoenenkast_500Het geluk lacht me in dit project eindelijk weer eens toe, mijn zaagtafel staat nog in gesteld op de juiste breedte.

Schoenenkast_501Je kunt goed zien, dat de plank gekupd is. Maar dat los ik snel op met mijn bankschaaf.

Schoenenkast_503De plank die ik nu heb is een goede 2cm langer dan ik nodig heb. Hier zie je het voordeel dat ik heb, door de rechte stukken van de mallen met mijn zaagtafel te zagen. De mal is namelijk haaks. Ik leg de mal haaks op de plank en neem de contouren met een potlood over.

Schoenenkast_504Met mijn Japanse zaag, zaag ik ruim langs de lijnen die ik getekend heb. Zo hoeft de frees niet al te veel hout weg te frezen.

Schoenenkast_505Nu kan ik de mal met dubbelzijdig tape op de plank plakken. En met een kopieerfrees in mijn bovenfrees, neem ik de vorm van de mal in een paar minuten over op het hout.

Schoenenkast_522Het resultaat mag er zijn

Schoenenkast_523Dit trucje doe ik aan beide uiteinden van het middenpaneel. Omdat mijn mal haaks is heb ik ook geen enkel probleem om het zijpaneel op de juiste hoogte te maken.

Ik monteer mijn bovenfrees weer onder een stuk MDF en stel het ogief freesje weer op de juiste hoogte in. Hiervoor gebruik ik een stuk profiel, dat ik nog over heb van het maken van de zijpanelen zelf.

Schoenenkast_524Waar ik helaas geen foto’s van heb gemaakt, is de volgorde waarin ik het profiel heb gefreesd. Als je een profiel op een massief stuk hout wilt frezen, is de volgorde heel belangrijk. Ik frees eerst de kopse kanten van het hout. Pas daarna frees ik het profiel in de zijkanten. Hierdoor voorkom je dat het hout gaat splinteren en krijg je een perfect resultaat.

Ook hier geldt, dat ik het Ogief frees in 3 stappen in het hout heb gefreesd. Hierdoor heb ik geen enkel brandspoor. Ik leg het middenstuk in een zijpaneel en ben wederom tevreden over het resultaat.

Schoenenkast_526

Leave a Reply