Schoenenkast – zijpanelen lijmen (deel 3)

Schoenenkast_445Voor ik verder kan met het zijpaneel, moet ik de profiellatten voor de binnenkant van de staanders zagen. De profiellatten worden vrij smal, ongeveer 1,5 cm breed. Dat is te smal om de zaagtafel op de normale manier te zagen. Normaal stel je je hek in op de breedte die je wilt zagen. Maar als ik dat voor de breedte van 1,5 cm doe, dan loop ik de kans dat er een profiellat tussen mij zaagblad en de opening in het inleg stuk valt.

Dat is zeer riskant, het zaagblad kan dan het profiellatje grijpen en deze met hoge snelheid lanceren – ook wel kickback genoemd. Om ze toch allemaal uniform qua breedte te krijgen, monteer ik een stopblok op mijn zaagtafel.

Schoenenkast_433Ik heb voor ik de profiellatten op breedte ga zagen, eerst de lange lat van 210 cm in kleinere stukken gezaagd. Dan gaat het zagen op de zaagtafel makkelijker. Qua lengte heb ik heel ruim de gewenste lengte genomen.

Dit is het resultaat van het zagen van de eerste profiellat.

Schoenenkast_435Als ik de van alle planken vam een kant een profiellat gezaagd heb, moet ik het hek van mijn zaagtafel verplaatsen. Ik draai de planken waar ik de profiellatten al vanaf gezaagd heb, om. Nu komt het stopblok van toepassing. Ik schuif het profiel tegen het stopblok en hoef alleen maar het hek van mijn zaagtafel iets op te schuiven.

Schoenenkast_437En zo houd ik nog genoeg hout over, om nog meer profiellatten te maken.

Schoenenkast_436Veiligheid is heel belangrijk. Met de toevoeging van het stopblok moet ik veel harder tegen de plank duwen, om hem door de zaag te krijgen. Ik klem mijn zaagtafel altijd op mijn workmate vast, zodat deze geen kant op kan.

Schoenenkast_439En als ik alle profiellatten gezaagd heb, is dit het resultaat. Zes profiellatten die exact hetzelfde zijn.

Schoenenkast_440Om het profiel in de liggers in verstek te kunnen zagen, neem ik de breedte van een profiellat op. Deze zijn 15 bij 18mm en ik moet goed opletten, dat ik het brede deel op meet. Ik neem de breedte over op een verstelbare winkelhaak, deze variant is de 10 cm variant en ideaal voor smalle stukken hout.

Schoenenkast_442Voor wie wiskunde heeft gehad, is het vrij simpel. Bij een hoek van 45 graden, zijn de rechte zijden van de driehoek even lang. Ik kan nu een lijntje op de liggers trekken. Dit doe ik op de achterkant van de liggers en neem de ingestelde lengte van de verstelbare winkelhaak over op de ligger. Nu weet ik exact hoeveel ik van de ligger af moet zagen. En dan is het een kwestie van heel precies mijn afkortzaag instellen.

Eerst de ene hoek.

Schoenenkast_443En dan de ander hoek.

Schoenenkast_444Van twee profiellaten, zaag ik ook een hoek in verstek en doe een proefpassing om te kijken wat het resultaat is.

Schoenenkast_446Als ik de ligger weghaal, dan zie je hoe het profiel in de staander moet zijn. Met het beperkte gereedschap dat ik heb, kan ik dit bijna niet voor elkaar krijgen, als ik de profielen ook in de staanders zou hebben gefreesd.

Ik zou zeker geprobeerd hebben, om het profiel in de staander te frezen, als ik er op voorhand niet voor gekozen had om het karkas van het meubel te schilderen. Je zou dan heel goed hebben kunnen zien, dat er een profiellat ingelijmd is, omdat je de houtnerven nooit mooi kunt laten matchen. Nog een voordeel van het schilderen is dat ik überhaupt niet op de houttekeningen hoef te letten. Wat de duur van het project ook weer mooi inkort.

Schoenenkast_448Voor ik de profielen op lengte kan zagen, moet ik de panelen eerst in elkaar lijmen. Voor dit soort doeleinden heb ik de kreg pocket screw jeg gekocht. Om dat de planken 18 mm dik zijn, stel ik de kreg jig in op 16 mm. De maat die hier op volgt is 19 mm en Kreg adviseert om in dit soort gevallen een dikte om laag te gaan.

Het boren van de pocket holes is echt heel simpel. Ik zet er wel drie schroeven in, omdat ik hoop dat ik de krom getrokken liggers nog wat recht kan trekken.

Schoenenkast_451Omdat dit het eerste project is, waar ik de Kreg jig echt in gebruik klem ik de face klem even droog op een verbinding.

Schoenenkast_452Ik moet toegeven, geen mooi gezicht. Maar de gaten zitten aan de binnenkant en die ga ik toch met MDF bekleden. Daar heb ik een reden voor, maar dat lees je in een vervolg artikel.

Ik smeer lijm op de zijkant van een ligger.

Schoenenkast_453Nu kan ik de eerste verbinding vast schroeven. Ik stel de slipstand van mijn Makita boormachine in op stand 5. Dat is vrij licht, maar nog sterk genoeg om de schroeven vast te kunnen draaien.

Er komt ook nog genoeg lijm uit de verbinding. Een teken dat de pocket schroeven voor een strakke verbinding zorgen. Met een vochtige doek, veeg ik snel de lijm van het hout.

Schoenenkast_454Ik ben onder de indruk van de Kreg pocket hole Jig. Hoewel de lijm nog niet droog is, zit de verbinding al vast en kan ik meteen door gaan met het afronden van dit deel van het project. En zelfs de kromming in de ligger is nagenoeg weg. Aan een kant stekt een hele kleine millimeter uit, maar dat schuur ik wel weg.

Binnen een paar minuten is het hele paneel gelijmd en geschroefd.

Schoenenkast_455Nu kan ik de lengte van de profielen, voor de staanders bepalen. En deze zaag ik heel precies op mijn afkortzaag. Ik zaag ze niet in een keer op lengte. En zaag de profielen bewust wat ruim.

Dan pas ik het profiel en weet ik hoeveel er nog af moet. Dan is het kwestie van weer even terug naar de afkort zaag. Als ik de juiste lengte heb, dan lijm ik het de profielen in het paneel.

Schoenenkast_457Terwijl ik de lijm in het eerste profiel laat drogen, zaag ik de profielen voor het andere paneel op maat. En zet ze even naast elkaar.

Schoenenkast_458Het is al rond koffietijd in de middag, als ik de contouren voor het middelste deel van de panelen wil opnemen. Dat is lastiger dan ik op voorhand had bedacht. Omdat het mijn laatste vakantiedag is, besloot ik om de boel netjes op te ruimen. De komende weekenden heb ik toch weinig tijd en ik heb eind juni nog een examen waar ik veel voor moet leren.

Al met al ben ik tevreden met het bereikte resultaat. Zonder de Kreg Pocket Screw Jig had ik een veel langere doorlooptijd gehad. Mijn langste lijmklemmen, hadden deze breedte nog wel aangekund. Maar dan had ik eerste een paneel moeten lijmen. Deze een dag moeten laten drogen. En dan had ik de volgende kunnen lijmen, en deze ook een dag laten drogen. Ik bespaar dus twee dagen met de Kreg schroeven.

Leave a Reply