Tip: Schuurblok en schuurpapier

Bijna iedereen heeft wel een schuurblok. Hiervoor kun je bij alle doe-het-zelf zaken schuurpapier kopen. De doe-het-zelf winkels bieden dit aan in een assortiment dat bestaat uit papier van p60 tot p180. In mijn geval houd ik dan vaak de p60 en de p140 over. De p60 is veel te grof en in mijn stappen van schuren (p80, p120 en dan p180), gebruik ik de p140 niet.

Naast het overschot aan niet te gebruiken schuurpapier heeft het kant en klare assortiment nog een andere nadelen. Het schuurpapier is van slechte kwaliteit en de stroken zijn vaak veel breder dan je schuurblok. Omdat een rol schuurpapier veel goedkoper is en ook nog eens van betere kwaliteit. Snijd ik het schuurpapier voor mijn schuurblok altijd zelf.

Butsudan_258Met een winkelhaak en een breekmesje snijd ik het schuurpapier eerst op lengte. Daarna leg ik een oud stuk schuurpapier erop, en kan ik hem op breedte snijden.

Leave a Reply