Butsudan – Profielfrezen in het stootbord (deel 8)

Het freessjabloon dat ik gemaakt heb plak ik met dubbelzijdig tape op het stootbord. hiervoor gebruik ik het eigen merk dubbelzijdig tape van Karwei. Je kunt hiervoor elke dubbelzijdig tape gebruiken zolang het maar de goedkopere mindere kwaliteit is. De dure permanente bevestiging plakt te veel.

Butsudan_71Dit geeft het volgende resultaat.

Butsudan_76Nu monteer ik mijn bovenfrees weer onder mijn geïmproviseerde freestafel en met een vingerfrees met een kogellager aan de onderkant, kan ik mooi het profiel van het sjabloon volgen.

Butsudan_84Met een plamuurmes verwijder ik het dubbelzijdige tape tussen de mal en het stootbord. En kan ik het sjabloon gespiegeld gebruiken om het profiel aan de andere kant te frezen. Daar gaat het alleen mis. Het profiel zit aan de achterkant van de freesrichting, en hoe voorzichtig ik ook ben geweest. Er schiet een stuk hout van mijn stootbord weg. ik zeg bewust schieten, want het stukje hout land met grote snelheid een paar meter verderop op een grasveld. Probeer dat maar eens terug te vinden.

Nu moet ik een keuze maken. Maak het profiel aan de andere kant van het stootbord ook kleiner? Of ga ik het gehavende profiel repareren?  Voor ik die keuze maak, plak ik met dubbelzijdig tape een afvalstuk melamine op het stoorbord, zodat ik de onderkant van het stootbord vlak kan frezen. Ik moet hierbij wel oppassen dat ik de ronding onder het Yin Yang teken niet raak.

Butsudan_85Ik plak de mal voor de ronding onder het Yin Yang teken op het stootbord, zodat ik deze ook mooi vlak kan frezen.

Butsudan_89Gelukkig heb ik een centreer gat in de mal gemaakt, zodat ik de mal met een kleine kopspijker kan positioneren. Ook deze mal plak ik weer vast met dubbelzijdig tape. Echt verbazingwekkend hoe sterk dat is en hoe makkelijk het weer te verwijderen is.

Gelukkig heb ik de stukken hout die ik met de figuurzaag van het stootbord heb gezaagd niet weggegooid. De kans is namelijk groot dat de tekening van de nerven en de kleur van het hout overeenkomt met het gehavende stukje profiel.

Butsudan_94Op de bovenste foto zie je hoeveel het afval stukje op het gehavende profiel lijkt. Ik besluit om een poging te wagen om het er op te lijmen en het profiel opnieuw te frezen. Maar voor ik dat doe, leg ik eerst het Yin Yang teken in. Met 120 korrel schuurpapier schuur ik het teken voorzichtig op. Dit doe ik net zolang tot hij met enige frictie in het stootbord past. Nu kan ik hem vastlijmen met houtlijm. En kan ik de gaten opvullen met kleine deuvels die ik gemaakt heb met een deuvelmal.

Butsudan_97Met de Japanse zaag, kan ik de deuvels afzagen en met schuurpapier schuur ik het teken helemaal vlak met het oppervlak van het stootbord. Nu maak ik het stootbord nat met terpentijn, zodat ik een goed beeld krijg van hoe dit er straks uitziet als de Deense olie erop zit. En ja ik ben tevreden.

Butsudan_99De breuk van het gehavende profiel is niet haaks, maar dat los ik snel op met een handzaag. Dit doe ik ook met het stukje hout dat ik er aan wil lijmen. En nadat ik het stukje met lijm en lijmklemmen heb vastgelijmd, is dit het resultaat.

Butsudan_102De lijn tussen beide stukken is nu nog goed te zien, maar dat wordt bijna onzichtbaar als ik hem goed opschuur. Nu kan ik de mal weer op het stootbord plakken, maar ik zorg er nu wel voor dat ik hem er zo opplak, dat de kant van het stootbord waar het stuk hout op gelijmd is, als eerste langs het freesje gaat.

Butsudan_107Ik schroef eerst een stuk afvalhout op de mal, dit stuk komt als eerste bij het freesje en daarna pas mijn stootblok. Dit doe ik om ervoor te zorgen dat het stukje afvalhout de eerste klappen van de frees opvangt, zodat het stuk hout dat ik op het stootbord heb gelijmd er niet weer afschiet.

Butsudan_112Ik frees het stootbord heel voorzichtig, op mijn geïmproviseerde freestafel en krijg uiteindelijk het volgende resultaat. Als alles straks klaar is, dan valt het alleen nog maar op voor diegene die dat weten. En dat zijn behalve ik en jullie de lezers, vrij weinig mensen.

Butsudan_120

 

 

 

 

Leave a Reply