Een zwevende tafel voor een kolomboor, de constructie van de tafel (deel 2)

Voor de constructie van de tafel, wil ik de zijkanten in een groef in het tafelblad lijmen. Hierdoor heb ik genoeg lijmoppervlak om een hele sterke tafel te maken. Ik gebruik voor dit project voornamelijk 12 mm multiplex van populieren. Deze kun je kopen bij Karwei. Het voordeel is dat ze verschillende diktes populieren multiplex platen hebben, waardoor je genoeg keuzes hebt voor je projecten.

Het nadeel van multiplex, vind ik, dat de zijkanten niet echt aantrekkelijk voor het oog zijn. Uiteraard is dat mijn persoonlijke smaak. Een bezoek aan Eierkamp in Zupthen leerde mij, dat meubelontwerpers juist de zijkanten van multiplex benaderen in de huidige ontwerpen. Maar goed, ik wilde af van het gezicht van de multiplex, en heb vurenhout om het tafelblad gelamineerd.

DSC_0362

Bij de bouwmarkt vond ik vurenhouten laten die aan een kant, zowel boven als onder, is afgerond. Dit scheelt mee een hoop freeswerk en qua dikte – iets meer dan 12 mm – is hij nagenoeg even dik als de multiplex. Nadat ik het tafelblad uit multiplex heb gezaagd, heb ik de vurenhouten latten met een afkortzaag in verstek gezaagd. Nadat ik de deuvel gaten zowel in de zijkant van het multiplex, als in de vurenhouten latten heb geboord, kon ik de laten met lijmklemmen en houtlijm aan het blad monteren.

Hier zie je dat de latten heel strak tegen elkaar en tegen het multiplex zitten.

DSC_0367

Ik heb de houtlijm een nacht laten drogen en de volgende dag kon ik de groeven in de onderkant van het tafelblad frezen met een 12 mm vingerfrees. Mijn ervaring is dat multiplex van de bouwmarkt niet heel stabiel in dikte is. Het wordt welliswaar verkocht als 12 mm, maar als je met de schuifmaat een plaat meet, dan merk je al gauw dat dikte varieert van 11,5 mm tot 12,4. De dunste maat is niet erg, want dat past nog wel in de groef van een 12mm frees. Alles boven de 12mm maakt het lastig. Ik ga dus eigenlijk altijd met mijn schuifmaat naar de bouwmaat, als ik multiplex ga kopen.

DSC_0384DSC_0385DSC_0387

Op de laatste foto zie je in de rechter bovenhoek, een stuk van een rol lood dat ik meestal op een werkstuk plaats, als ik het freeswerk op mijn werkbank doe. Het gewicht van het lood zorgt ervoor dat een werkstuk minder snel verplaatst tijdens het frezen. Het is overigens aan te raden om een stuk afvalhout onder het lood te leggen. Ik heb in het verleden al eens heel lang staan schuren om het lood van een werkstuk af te krijgen – vandaar dat ik dus altijd een stuk afvalhout eronder leg.

Omdat ik twee keeplatten boven elkaar wil gebruiken, moest ik eerst een proefopstelling maken voor het bepalen van de hoogte van de zijkanten van de tafel. Tussen beide keeplatten moet voldoende ruimte zitten, wil je een kast – of in mijn geval – de tafel makkelijk van de muur te kunnen halen.

DSC_0373DSC_0374DSC_0378Nu ik de hoogte van de zijkanten kon bepalen, had de constructie helemaal rond.

Leave a Reply