Een zwevende tafel voor een kolomboor – het maken van de lade (deel 6)

Nu ik de voor-, achter- en zijkanten van de lade heb, hoef ik alleen een groef te frezen waar onderkant van de lade inpast. Hiervoor moet ik goed opletten, dat ik de groef niet te ver frees. Om dit iets beter uit te kunnen leggen, moet ik iets dieper ingaan op de constructie van de lade. De zijkanten komen over de voor en achterkant te zitten. De zijkanten schroef ik vervolgens tegen de voor- en achterkant, zodat de schroeven de kracht opvangen van het openen en sluiten van de lade. Ik lijm ze overigens voor extra stevigheid.

Omdat de voor en achterkant van de zijkanten zichtbaar zijn, moet ik op tijd stoppen met frezen, ik wil namelijk niet dat de groef helemaal doorloopt tot de voor en achterkant van de zijkanten. Hierdoor zouden de groeven ook zichtbaar zijn en dat is geen mooi gezicht. Voor ik begin met frezen, meet ik met een verstelbare winkelhaak uit waar ik in de zijkanten moet stoppen met frezen.

DSC_0488
Ik ga tijdens het frezen iets verder dan de markering die ik geplaatst heb. Dit doe ik bewust, zodat de frees in zijn volle diameter over het streepje is gegaan. Hierdoor past de onderkant straks in de groef, zonder dat ik een stuk moet uitbeitelen.

DSC_0491
De groef frees ik overigens niet in 1 keer in het hout. Als je te diep freest, ontstaat er zoveel warmte, dat het hout zwart begint te worden.

DSC_0493

Nu het freest werk klaar is, kan ik de schroefgaten voorboren. De schroefgaten aan de achterkant van de lade, verzink ik met een 8mm boor zodat ik de schroeven met proppen kan verbergen.

DSC_0497

De schroeven aan de voorkant van de lade wil ik niet met proppen verbergen. Ik verberg ze met een 12mm deuvel. Deze kan je op lengtes van 180cm bij de bouwmarkt halen en ik vind dat het de lade iets mooier maakt.

DSC_0500

Voor ik de lade in elkaar lijm, doe ik nog een keer een proefpassing. Dat doe ik liever een keer te veel dan een keer te weinig. Zolang de boel nog niet gelijmd is kan ik eventuele fouten nog makkelijk herstellen. Als de lijm eenmaal uitgedroogd is, kun je je fouten niet zo makkelijk maar repareren.

DSC_0504
Ik lijm de onderdelen aan elkaar en zet er lijmklemmen op. De lijmklemmen zorgen ervoor dat alles mooi op zijn plaats blijft, waardoor ik de schroefgaten kan voorboren en de schroeven er in kan draaien.

DSC_0510 DSC_0508
Als de lade in elkaar zit, lijm ik de proppen in de schroefgaten aan de achterkant. En aan de voorkant lijm ik stukjes 12mm deuvel in de geboorde 12mm gaten. Deze laat ik net als de proppen een paar minuten zitten, zodat ze vast genoeg zitten om ze te kunnen afzagen.

Voor het afzagen van de proppen en deuvels, gebruik ik een Japanse trekzaag. De Japanse trekzaag is mijn meest gebruikte handgereedschap, dit omdat hij zo veelzijdig is. Mocht je nog nooit met een Japanse zaag gewerkt hebben, dan raad ik je aan om er zeker eens een te proberen. Geloof me, als je eenmaal met een Japanse zaag hebt gewerkt, wil je nooit iets anders meer.

DSC_0512

Ik ben niet voorzichtig genoeg geweest met het afzagen, je ziet wat groefjes bij de linker deuvel. Gelukkig schuur je deze met korrel 120 zo weg.

DSC_0519

De lade zit in elkaar en ik kan nu de ladegeleiders op hun plaats gaan lijmen. Dat en het maken van het frontje voor de lade, zie je in het volgende deel van deze reeks.

Leave a Reply