Het uitproberen van een idee, een opbergplaats voor een boorsleutel

Tijdens de bouw van een project, krijg je wel eens van die ideeën waarvan je nog niet zeker bent hoe je het idee gaat uitvoeren en of het de uitstraling geeft waarnaar je op zoek bent. Zo kreeg ik tijdens de bouw van de zwevende tafel het idee om een uitsparing te maken in de zijkant van de tafel, waarin ik mijn boorsleutel kwijt kan.

DSC_0407_02In een stukje afval hout, maakte ik met de bovenfrees en een gatenfrees de uitsparing. En voor een mooi resultaat rondde ik de uitsparing mooi af met een afrondfreesje. Die paste overigens niet in de uitsparing voor het smalle deel van de boorsleutel. Maar die had ik met schuurpapier nog mooi af kunnen ronden. En omdat het een probeersel is, ben ik niet voor het mooiste resultaat gegaan.

DSC_0408_02

De boorsleutel past er uiteindelijk heel goed in, maar toen ik het van een afstand bekeek vond ik dat dit idee niet in de zwevende tafel past. Van een afstand zou je dan een stukje zwart hebben gezien in het lichte hout van de tafel. Weer een pleidooi om dit soort ideeën eerst op een stuk afval hout uit te proberen.

Leave a Reply