Schoenenkast – het frontpaneel (deel 9)

Schoenenkast_634Ik probeer elk jaar een week vakantie op te nemen in september of begin oktober. Meestal is het weer dan nog net goed genoeg om onder mijn afdak te kunnen houtbewerken. Dit jaar lukte het me niet om in die periode vrij te nemen. Maar omdat het weer in november buitengewoon warm is, besloot ik om een week vrij te nemen, zodat ik weer aan de schoenenkast kan werken.

Eerst zaag ik de staanders van het frontpaneel op de juiste breedte, ik moet van elk 7mm afzagen. Dit is de breedte van de profielen die ik in binnenkant wil monteren. Ik zaag ook nieuwe liggers, maar die zaag ik heel ruim. Het op de juiste lengte zagen komt later.

Schoenenkast_610Gelukkig heb ik de afgelopen maanden mijn gereedschap bijna niet aangeraakt. Nu klinkt dat raar voor iemand wiens hobby houtbewerken is. Maar het afrondingsfreesje waarmee ik van de zomer profielen voor de kast gemaakt heb, zit nog in mijn bovenfrees en die staat nog precies op de juiste hoogte ingesteld. Ik kan meteen de profielen voor de binnenkanten van het frontpaneel frezen.

Schoenenkast_612En ik ben tevreden over het eindresultaat.

Schoenenkast_614Hoewel de profiellatten nog veel te breed zijn, leg ik ze nog even aan de kant. Het plaatsen van deze profielen is een van de laatste dingen die ik kan doen. Maar hopelijk wordt dat later duidelijk.

Ik installeer een stopblok op mijn afkortzaag en ben nu gereed om alle liggers op exact dezelfde breedte te zagen.

Schoenenkast_615Het voordeel van het gebruik van een stopblok, is dat alle planken even lang zijn. Wat het monteren van het frontpaneel makkelijker maakt. Als alles even lang en haaks is, dan weet je zeker dat je frontpaneel haaks wordt.

De liggers zijn nu nog veel hoger dan de uiteindelijke hoogte. Het ziet er nu allemaal nog een beetje lomp uit. maar dit doe ik heel bewust. Het frontpaneel is maar 12mm dik en ik heb geen kreg-schroeven met een grove draad kunnen vinden voor 12mm hout.

Wat ik op zich jammer vind, want de kreg-pocket hole jig bevalt me tot nu toe uitstekend. Gelukkig heb ik nog mijn Festool Domino en voor momenten als deze is dat bij uitstek het meest geschikte gereedschap. Het nadeel van de Domino is dat je geen verbindingen in planken van pakweg 2cm breed kunt frezen.

Schoenenkast_616Door de liggers breed te houden, kan ik de Domino’s heel makkelijk in de liggers frezen.

Schoenenkast_617Het grootste nadeel van een vakantie in november is dat het heel vroeg donker wordt. Ik leg het frontpaneel op de kast om het voorlopige resultaat te bekijken. Daarna ruim ik alles op en bedenk me nu pas dat alles vandaag vanzelf ging. Ook wel eens een keer fijn voor de afwisseling, want tot op heden ging dit project alles behalve vanzelf.

Schoenenkast_619De volgende dag, plak ik stukjes schilder tape op de liggers en de staanders en nummer ze. Zo weet ik exact waar welke ligger komt te zitten.

Schoenenkast_620Ik meet eerste op hoe hoog de onderste ligger moet worden. Deze is eigenlijk de makkelijkste, want ik laat hem aan de onderkant breder. Zodat ik daar later het stootbord tegen aan kan schroeven.

Schoenenkast_621En als ik test of het profiel vlak zit met het MDF van de onderste plank, ben ik zeer tevreden. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen, dat ik de gaten voor de Domino’s in de liggers op de iets bredere stand heb gefreesd. Zo kan ik de liggers nog een kleine beetje omhoog en omlaag bewegen.

Schoenenkast_623Nu is het de beurt aan de twee middelste liggers. Als ik daar de maat van heb opgenomen, kun je goed zien dat deze liggers te smal zijn om er met de Domino een gat in te frezen. Ik ben blij dat ik dat op voorhand heb gedaan. Dat was me anders nooit gelukt.

Schoenenkast_626Als ik de twee middelste liggers ook aan de onderkant op de juiste maat heb gezaagd, plaats ik de profielen om een van de liggers heen. Overigens zijn deze nu nog veel te hoog daar moet echt nog wel een goeie 1,5 cm van de hoogte af.

Schoenenkast_627De twee staanders heb ik op de eerste dag van dit project gezaagd. Maar de rechter bevalt me niet. Er zitten twee grote kwasten in en aan de buiten kant zit een kleinere kwast waar de tak al uit is. Het gaat me meer tijd kosten om de twee grote kwasten te stabiliseren met Epoxy en om de kleine te verwijderen en te vervangen met een ander stuk hout. De buitenzijde moet namelijk perfect haaks zijn, omdat daar later ook een kraalprofiel op komt.

Ik besluit om een nieuwe ligger te maken. Gelukkig heb ik dit keer wel hout genoeg.

Schoenenkast_629Ik zaag hem overigens ruim bredere dan de oude ligger.

Schoenenkast_632Dit doe ik met opzet. Het karkas loopt in het midden iets naar binnen en ik heb de liggers iets te goed gezaagd. Het frontpaneel past precies, maat op sommig plekken is hij een haar te smal. Door de nieuwe ligger iets breder te maken, kan ik de linker ligger exact op het karkas monteren. De rechter ligger, maak ik later met een kantenfrees exact gelijk aan het karkas.

Schoenenkast_634Overigens heb ik bewust ruimte gelaten tussen de onderkant van de kast en de onderkant van de onderste ligger. Ik wil later nog een profiel in het stootbord frezen en daar heb ik nu nog mooi de ruimte voor.

De onderdelen van het frontpaneel zijn nu bijna allemaal op maat gemaakt. In het volgende artikel ben ik eindelijk zover dat ik hem in elkaar kan gaan lijmen.

Leave a Reply