Schoenenkast – Een mijlpaal en de profielen voorbereiden (deel 11)

Gedurende de maanden waarin ik niet fysiek aan de schoenenkast heb gewerkt, heb ik wel nagedacht over de volgorde van de stappen die ik moet zetten om de kast af te ronden. Gelukkig maar, want het vlakfrezen van de zijkanten van het frontpaneel met het karkas, is een behoorlijke uitdaging. Dit komt, omdat de staanders heel smal zijn. Eigenlijk te smal voor de voet van mijn bovenfrees, waardoor het balanceren van de frees eigenlijk niet gaat.

Schoenenkast_668Om ervoor te zorgen dat een bovenvrees beter in balans is, moet je de voet van de bovenfrees breder maken. Nu heb ik het geluk dat mijn bovenfrees eigenlijk altijd wel onder een plank geschroefd zit. Ik hoef dus geen brede voet te maken, ik hoef alleen maar mijn “freestafel” op zijn kop op het frontpaneel te zetten. Ik monteer een kantfreesje in mijn frees, die een kogellager aan de onderzijde heeft zitten.

Schoenenkast_671Deze kogellager kan ik mooi tegen de zijkant van het karkas aandrukken, zodat het frontpaneel gelijk komt te zitten aan het karkas. En het resultaat is prima.

Schoenenkast_673Tijdens het frezen, heb ik ook de bovenkant van de bovenste ligger gelijk gemaakt aan de hoogte van het karkas.

Schoenenkast_674Dit heb ik aan beide kanten gedaan, zodat ik nu met behulp van een rechte plank, ook de bovenste ligger gelijk kan maken aan de zijkanten van het karkas. Dit moet ik doen, omdat het paneel dat de bovenkant van het karkas vormt, iets bol loopt. En omdat ik straks een groef parallel aan de bovenkant van het frontpaneel wil frezen, heb ik een rechte bovenkant nodig. De meest rechte plank die ik heb is een stuk melamine.

Schoenenkast_678Ik controleer goed of het melamine haaks op het karkas staat.

Schoenenkast_679Overigens heb ik met de handzaag de bovenkant van het frontpaneel al wat dichterbij de uiteindelijke hoogte gebracht, nu hoef ik niet zo heel veel weg te frezen.

Schoenenkast_680Ik wissel het kantfreesje met de kogellager aan de bovenzijde, in voor een kantfreesje met een kogellager aan de onderzijde.

Schoenenkast_682En met de kogellager tegen het melamine aan, krijg ik een mooie rechte lijn aan de bovenzijde van het frontpaneel.

Schoenenkast_685En wederom hebben we een mijlpaal bereikt in dit project. Het karkas is gereed.

Schoenenkast_684Ik leg het profiel dat tegen de bovenkant van de kast aan komt op het frontpaneel en neem de lijn aan de onderkant over op het frontpaneel.

Schoenenkast_686Binnen deze lijnen boor ik gaten waar ik schroeven in draai. Dit doe ik, omdat de bovenste ligger niet middels een profiel aan het karkas wordt gelijmd, en ik deze ligger toch graag met het karkas wil verbinden.

Schoenenkast_689En als ik de gaten met een verzinkboor verzonken heb, kan ik de schroeven in het hout draaien. Nu is het frontpaneel goed verbonden met het karkas.

Schoenenkast_690Nu hoef ik alleen nog maar de hoeken, van de kleine groef die ik in de binnenkanten van het frontpaneel heb gefreesd, haaks te maken. Hiervoor gebruik ik mijn breedste beitel.

Schoenenkast_692Net als de achterkant van het karkas, wil ook de zijkanten van het frontpaneel van een kraalprofiel voorzien. Maar omdat het dan moeilijker is om de profielen – die ik op de kast wil monteren – goed op te meten. Zaag ik de profielen alvast zoveel mogelijk in verstek voor ik het kraalprofiel in het frontpaneel frees.

Schoenenkast_693 Overigens maak ik alleen de profielen die op de voorzijden van de kast komen al op maat. De profielen die op de zijkanten komen laat ik bewust langer. Als ik het profiel voor de bovenkant op maat heb gemaakt, wil ik het stootbord op maat maken. Maar ik voor ik ze op maat zaag, rond ik eerst een zijde af, met het grootste afrondfreesje dat ik bezit.

Schoenenkast_697En als ik het stootbord op maat heb gezaagd, krijg ik een goed beeld van hoe de kast er straks echt uitkomt te zien. Het blijft altijd een verrassing of het geen wat ik in mijn hoofd heb bedacht er in het echt ook zo uit ziet. ik ben tevreden.

Schoenenkast_699Wat me nu opvalt, is dat de onderste plank niet helemaal vlak zit. Links zit hij 2mm lager dan rechts. Ik heb er nog geen oplossing voor, maar misschien dat ik het stootbord ook iets scheef maak om het te compenseren.

Onder het bovenste profiel, wil ik een afgeronde lat in het karkas plaatsen. Het is lastig om dit goed beschrijven, maar als de kast zover is dan begrijp je wat ik bedoel. Het profiel wat ik hiervoor gebruik is bijna 8mm dik. De groeffrees die hier het dichtste bijkomt, is een 6mm frees.

Ik heb nu twee opties, of ik frees de 8mm groef in twee keer in het karkas, of ik maak een groef in het profiel zodat deze 6mm is. Ik besluit om het laatste te doen. Dit doe ik door het hek van mijn freestafel 5,5mm van de frees af te plaatsen. Nu kan ik het profiel goed tegen het hek aan drukken.

Schoenenkast_702Zodra het profiel tegen het freesje aankomt, voel ik dat mijn freestafel het hout wil lanceren. Het kost me veel moeite om de groef te kunnen frezen. En dat is geen operatie die ik een beginnende houtbewerker aanraad. Je moet echt wat ervaring hebben voor dit soort operaties.

Maar als ik het profiel in een 6mm groef druk ben ik zeer tevreden. Het profiel gaat er redelijk makkelijk in en uit, maar zit vast genoeg om er niet uit te vallen.

Schoenenkast_704Omdat ik de naden tussen het frontpaneel en de zijkanten van het karkas niet overal mooi dicht heb gekregen, moet ik ze met plamuur dichtmaken. Nu het kraalprofiel er nog niet opzit, kan ik dit nog prima doen.

Schoenenkast_700Als ik de kast niet zou schilderen, dan had ik een houtvuller gebruikt. Niet dat de naden nou echt heel groot zijn, maar met witte verf zie je echt elke naad. Ik gebruik een polyester plamuur, de normale plamuur zakt namelijk tijdens het drogen altijd wat in, waardoor je sommige gaten wel twee of drie keer moet plamuren. Met een polyester plamuur heb je dat probleem niet.

Omdat ik de plamuur nu toch bij de hand heb, plamuur ik elk nietgaatje dicht en smeer ook wat op de kwasten die ik zie. Als dit opgedroogd is, schuur ik de plamuur op tot korrel p180, net zolang tot alles glad aanvoelt. Het einde van het project komt nu eindelijk inzicht.

Leave a Reply