Een minder bekende houtbewerker op YouTube

YouTube_logoVoor het eerst sinds enkele maanden, verschijnt er deze week geen projectartikel op mijn blog. Ik ben op de achtergrond met veel projecten bezig, maar geen een van deze projecten is ver genoeg voor een artikel. Toen ik de artikelen over de Domotica projecten las, realiseerde ik me dat ik veel van jouw verbeelding vraag. Bij wijze van proef ben ik aan het experimenteren met het maken van korte filmpjes. Zo wil ik een timelapse filmen van de WakeUp lamp, dan krijg je een beter beeld van wat deze doet. De projecten waar ik nu mee bezig ben, zijn vooral voor het kunnen filmen van de timelapse.

In plaats van een projectartikel, wil ik je kennis laten maken met David Boeff. David is een Amerikaanse houtbewerker die laat zien hoe de meubels vroeger in Amerika werden gemaakt. Hij gebruikt hierbij niet alleen maar handgereedschap, maar probeert dat wel zoveel mogelijk te doen. Dit is geen YouTube kanaal waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Het is meer een kanaal voor houtbewerkers die graag willen weten hoe je meubels moet construeren. Even goed bevat dit YouTube juweeltje voldoende informatie en het verbaasd me dat er slechts 1232 mensen op zijn kanaal zijn geabonneerd. Zeker als je de meubels ziet die David maakt. Neem bijvoorbeeld deze Drop Leaf tafel.


Of deze Oxbow kast. Dit vind ik persoonlijk echt een juweel. En als je benieuwd bent naar hoe je rondingen in de voorkant van een kast moet maken, dan raad ik je aan om alle afleveringen te kijken.

Nog een laatste juweel van David’s hand, de Curved Blockfront Dressing tafel.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat David maakt. Veel kijkplezier.

Leave a Reply