Mijn youTube subscriptions – De Samurai Carpenter

PergolaHoewel ik de serie over mijn YouTube subscriptions tot de winter wil bewaren – als de temperatuur te laag wordt om onder mijn afdak te werken. Wil ik deze ontdekking graag nu al met jullie delen. Ik heb me altijd afgevraagd hoe de Japanners houtverbindingen maken zonder lijm, schroeven of spijkers. In theorie kun je het geen de Japanners van hout maken, demonteren en zonder moeite weer monteren.

Onlangs stuitte ik per toeval op het kanaal van The Samurai Carpenter. Deze Canadese timmerman, maakt echt hele mooie dingen. Hij gebruikt daarvoor voornamelijk de Japanse houtverbindingen. Zo laat hij je zien hoe je een schraag kunt maken die niet alleen heel sterk is, maar er ook nog eens geweldig uit ziet. En dat zonder lijm en schroeven.

Geen idee hoe je deze verbinding in het Nederlands noemt, maar ik vind het echt briljant hoe de Japanners dit bedacht hebben.

En wat dacht je van deze gebogen brug. Als ik ooit verhuis naar een huis met meer grond, is dit een brug die ik zeker wil maken.

Voor mij is het kanaal van The Samurai Carpenter, een van die kanalen waar ik altijd weer uitkijk naar een nieuwe video. Wat ik wel jammer vind, is dat hij niet iets dieper in de details van de verbindingen gaat. Maar dit kanaal is zeker een aanrader voor de houtbewerkers die de Japanse stijl omarmen.

Leave a Reply