Mijn youTube subscriptions – deel 2

In dit artikel uit de YouTube serie, stel ik je graag voor aan de YouTube pioniers. Dat zijn in mijn ogen de houtbewerkers die als eerste hun instructiefilmpjes op YouTube plaatsten. Sommige van hen verdienen er zelfs hun dagelijkse kost mee. Zij doen niets anders dan full-time houtbewerkingsfilmpjes maken. In willekeurige volgorde stel ik graag voor:

1. Marc Spagnuolo

Marc staat ook bekend als de Woodwhisperer. Zijn YouTube kanaal is volgens mij het allereerste houtbewerkers kanaal waar ik me op abonneerde. Marc is heel goed in staat om alle technieken uit te leggen. Daarbij heeft hij filmpjes hoe je hout haaks moet maken en hoe je meubels maakt. Marc is heel zorgvuldig en sluit zoveel mogelijk factoren uit, die kunnen leiden tot mislukkingen.

Zijn YouTube activiteit is de laatste jaren helaas minder geworden. Dit komt, omdat hij inmiddels ook een betaalde variant heeft. Als je je abonneert op zijn Guild, dan heb je toegang tot heel veel projecten. Maar gelukkig staat zijn oude materiaal nog steeds op YouTube en dat materiaal is super voor de beginnende houtbewerker.

Laat je niet imponeren door het arsenaal een gereedschap dat Marc bezit. In deze serie laat hij zien hoe je met heel weinig gereedschap fantastische meubels kunt maken.

2. Steve Ramsey

Steve zijn YouTube kanaal heet Woodworking for Mere Mortals. En die naam zegt precies wat voor soort filmpjes hij maakt. Steve is gewoon zoals jij en ik. Iemand die het leuk vindt om dingen te maken en die ook gewoon fouten maakt.

Zijn filmpjes zijn van hoge kwaliteit en hebben ook een hoog amusementsgehalte. Ik kijk dan ook elke zaterdagmorgen weer met veel plezier naar een nieuwe aflevering. Hij heeft altijd wel weer een project die ook door beginnende houtbewerkers gemaakt kunnen worden.

De volgende video, vind ik de meest hilarische die Steve ooit gemaakt heeft.

3. Matthias Wandel

Matthias is in tegenstelling tot alle andere – tot nu toe – genoemde YouTubers een Canadees. Matthias zijn vader was houtbewerker en daarvan leerde hij de fijne kneepjes. Matthias is niet alleen een begenadigd houtbewerker, maar ook een echte engineer. Hij ontwerpt en bouwt de meeste fantastische apparaten. Veel van de apparaten gebruikt hij ook in zijn eigen projecten.

De volgende tip van Matthias is goud waard.


Om dit de vorige video zo kort is, plaats ik er nog een van Matthias. Het lijkt mij fantastisch om zijn knikkermachine een keer te bouwen.

Leave a Reply