Verpakkingstape en houtlijm

Verpakkingstape Bij het lijmen van projecten gebruik ik vaak kleine blokjes hout die ik tussen mijn werkstuk en de houtklemmen plaats. Dit is zeker verstandig als je een project met zacht hout maakt. Als je dit niet doet, dan komen er deuken in je werkstuk en dat is altijd zonde van de vele uren werk, die je in een project stopt.

Het kan ook voorkomen, dat ik een lijmklem plaats over een houtverbinding waar houtlijm zit. Als je dan een stukje hout tussen je lijmklem en je werkstuk plaatst, dan heb je de kans dat je dat stukje hout aan je werkstuk vast lijmt. Dat is uiteraard ook zonde van al die uren.

Om te voorkomen dat ik zo’n kleine stukje hout aan mijn werkstuk vastlijm, gebruik ik altijd verpakkingstape. Verpakkingstape is die brede tape, meestal bruin, die je voor een paar euro bij een bouwmarkt kunt kopen. Het wordt vaak gebruikt om dozen dicht te plakken, maar ik gebruik het in mijn werkplek. Het voordeel van deze tape, is dat houtlijm er niet aan vast blijft zitten. Zo’n klein blokje hout dat ik tussen de lijmklem en mijn werkstuk in plaats, pak ik altijd in met een laagje verpakkingstape.

Hier zie je zo’n blokje zitten bij het lijmen van de zwevende tafel.

DSC_0480

Leave a Reply